Buro Binnenste Buiten

Buro Binnenste Buiten is in 2008 opgericht door Carla Kivits. Het is een ‘werkplek’ waar kinderen en volwassenen zich mogen uiten op een creatieve manier. Aan de hand van opdrachten kan gewerkt worden aan diverse problemen.

Carla is afgestudeerd als beeldend therapeut met drama als bijvak. Als kinderen (of volwassenen) totaal niets hebben met beeldende werkvormen, zet ze drama in om hen in beweging te brengen. Ervaring heeft Carla opgedaan met bijzondere kinderen op het speciaal onderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs bij Zeer Moeilijk Opvoedbare Kinderen (VSO-ZMOK) met een autismespectrum stoornis.

Bij Buro Binnenste Buiten kan er op diverse manieren gewerkt worden. Er is een mogelijkheid om individuele therapie te volgen of in kleine groepjes. Naast workshops en trainingen voor kinderen en jongeren, worden er ook workshops voor volwassenen gegeven. Het aanbod kun je volgen op deze site.

Buro Binnenste Buiten biedt de mogelijkheid om problemen het hoofd te bieden door het probleem met de handen aan te pakken.

De eerste stap richting oplossen van problemen is het vragen om hulp. Het vraagt namelijk heel veel moed om problemen te erkennen, op te lossen en te accepteren. Buro Binnenste Buiten biedt je de mogelijkheid om samen met de therapeut te komen tot een heldere hulpvraag. Vervolgens wordt er spelenderwijs met behulp van creatieve middelen gewerkt aan de hulpvraag of het probleem. Belangrijk aspect hierbij is het (h)erkennen en benutten van eigen kwaliteiten. Vaardigheden worden (aan)geleerd die nodig zijn om verder te kunnen komen.